1000 vragen aan jezelf #46


Nummer zesenveertig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs. Over de momenten in mijn leven waarop er een rood licht gaat knipperen, of ik wel eens een wereldwonder heb gezien, hoe mijn land zou veranderen mocht iedereen kunnen stemmen, waar ik mijn nieuws vandaan haal, welke decoratie ik in huis heb, met wat ik voor het laatst hard heb gelachen, welke vreemde voedingscombinatie ik lekker vind, of ik soms fantasiegesprekken heb in mijn hoofd, of ik een geheim goed kan bewaren, en wanneer ik voor het laatst een feest heb meegemaakt.

461. op welke momenten in je leven gaat er voor jou een rood licht knipperen, voel je aan wanneer iets niet klopt of iets dreigt slecht af te lopen?

Het gebeurt niet zo vaak dat ik voel, met de nadruk op voelen, dat er iets fout loopt, maar ik ben me daar van bewust, en ben daardoor altijd op mijn hoede en alert. Daardoor gebeurt het dat ik sneller merk, door louter rationele afwegingen, en door enkele factoren die niet kloppen in mijn berekening, dan mensen die het eigenlijk zouden moeten aanvoelen, dat er iets fout loopt. Helaas is er niet altijd iets aan te doen, je hebt nu eenmaal niet altijd alles in de hand.

462. heb je wel eens een wereldwonder gezien?

Meer dan één, als je tenminste de definitie van wat een wereldwonder is aan mij overlaat. Als de vraag verwijst naar de antieke wereldwonderen, dan is de vraag eigenlijk of ik al in het Midden Oosten ben geweest, en dat is niet het geval.

463. hoe zou je land veranderen mocht iedereen, ongeacht de leeftijd of ontwikkeling, kunnen stemmen?

Als iedereen zou kunnen stemmen, ongeacht de leeftijd of ontwikkeling, zou er volgens mij niet zoveel veranderen. Het is immers niet zeker of de aanvullende kiezers komen stemmen, of ze juist stemmen en door wie en in welke mate ze anders beïnvloed worden dan de bestaande kiezers.

464. waar haal je je nieuws vandaan?

Meestal haal ik het nieuws nergens vandaan, en dringt het zich op. Het is moeilijk om tijdens een lange tijd niets nieuws te horen, of nieuwsberichten te ontwijken. Er is immers altijd wel een radio of televisie die ergens nieuws uitzendt, een krant die verdwaald gelegd is, een magazine in de wachtzaal van een arts of hulpverlener.

465. welke decoratie heb je in huis?

Als decoratie elke vorm van versiering is, heb ik, behalve decoratie (gordijnen) verplicht in de overeenkomst met de verhuurder, weinig decoratie in huis. Ik heb alleen twee heel mooie schilderijen, voor mij gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Het een toont enkele rode rozen, het andere toont een herfstblad.

466. met wat heb je voor het laatst hard gelachen?

Wellicht was dat met een bepaalde zin in een mail, of iets dat ik zag op ‘real live televisie’.

467. welke vreemde voedingscombinatie vind je echt lekker?

Zelf vind ik geen enkele voedingscombinatie vreemd, maar naar het schijnt zou een pasteitje met ragout niet samen gaan met appelmoes en kroketjes. Ook chocomelk of gewone melk in combinatie met spaghetti met bolognesesaus zou ‘not done’ zijn. Wat er ook van zij, voor mij kan het wel. Alleen gooien met eten en onsmakelijke tafelmanieren vind ik ongepast.

468. heb je vaak fantasiegesprekken in je hoofd?

Natuurlijk, het zijn vaak de beste gesprekken die ik me kan inbeelden. Het verbaast me hoe andere mensen dat niet zouden doen en dat ze tijdens de dag (of ’s nachts) alleen tegen anderen zouden bezig zijn.

469. kan je een geheim goed bewaren?

Het hangt er natuurlijk van af welk geheim en voor wie ik het moet bewaren, maar meestal ben ik daar erg goed in. Of minstens, ik zal het niet uit mezelf verklappen of zomaar uitbrengen om interessant te doen.

470. wanneer heb je voor het laatst een feest meegemaakt?

Waarschijnlijk zal dat het feest(je) op kerstavond geweest zijn. Ik ben geen feestvarken, en probeer feestjes meestal te vermijden, tenzij ze goed begrensd zijn, en ik duidelijk weet wat er mij te wachten staat, en niet verplicht wordt om de hele rit uit te zitten als ik te moe wordt.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.