‘Je weet wel: druk, druk, druk’ … autisme en sociale omgang

Het vraagstuk van de onoprecht getoonde belangstelling blijft mij behoorlijk bezighouden. Gelukkig denk ik een oplossing te hebben gevonden, waarmee ik enerzijds het verwachte antwoord geef en anderzijds mijn respect voor de waarheid in acht houd. Mocht een kennis mij vragen hoe het met mij gaat, dan vertel ik niet dat ik de afgelopen maanden gekwetst ben in de liefde en dat ik terug verlang naar de gedachten van hoop die ik eerder dit jaar heb gekoesterd. Noch vertel ik dat mijn luchtwegen wederom slecht reageren op het winterse weer. En dat mijn frustratie over menselijke communicatie inmiddels een hoogtepunt heeft bereikt, houd ik ook maar voor mezelf. Toch zal ik eerlijk zijn. Ik antwoord namelijk: ‘Je weet wel: druk, druk, druk.’ Het is nog waar ook. Ik heb het ontzettend druk en wel met het leren doorgronden van menselijke drijfveren en het bedenken van een goede strategie om hier adequaat op te kunnen reageren, elke keer opnieuw. Als dat geen drukte is, weet ik het ook niet meer.

Wendy Schuchmann, vrouw met autisme in ‘Vreemde vogel: mijn leven met Asperger‘ (Smashwords, 2014)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.