1000 vragen aan jezelf #97

  1. Wat is veranderd sinds je de vorige keer een vraag beantwoordde? Sinds de vorige keer dat ik dat hier deed, is er van alles veranderd, van mijn gezicht tot de snelheid van het licht. Sinds ik een laatste keer een vraag beantwoordde, is er ook veel veranderd, maar niet zoveel, omdat ik zonet nog antwoordde op de vraag ‘wil je een boterham’ van mijn liefste. En het antwoord was ‘ja’.
  2. Wat zou je doen mocht je een kat zijn? Dat kan ik me moeilijk voorstellen, omdat een kat een kat is en ik in het kat-zijn geen concrete ervaring heb. Ik verwonder me wel vaak over wat katten doen en laten, en vraag me af hoe het zou het zijn een kat te zijn. Ik denk dat ik als kat hetzelfde doen als nu ik mens ben, maar dan vertaald naar de kattenwereld. Een beetje zoals Bertold Brecht het mooi beschrijft in zijn parabel over de haaien (‘Wenn die Haifische Menschen wären’).
  3. Toeter je wel eens en zo ja, in welke situaties? Steeds vaker, hoewel het alleen in situaties waarin gevaar dreigt mag . Ik probeer het te beperken omdat er (in België) een boete van 380 euro op staat als je anderen ermee opjaagt of stimuleert om sneller te rijden of uit de kant te gaan. Als ik toeter, is het wanneer iemand mij dreigt aan te rijden, bijvoorbeeld ten onrechte voorrang neemt of achteruit rijdt zonder te kijken. Ik toeter het meest met mijn fiets, en in mindere mate als ik een auto bestuur.
  4. Volg je bekende mensen op sociale media en waarom (niet)? De mensen die ik volg op sociale media zijn meestal niet erg bekend buiten hun beroep of binnen de media. Ik volg in elk geval geen mensen uit de lijst van de Bekende Vlamingen. Ik volg alleen mensen die op hun sociale media voor mij interessante dingen posten of die ik ooit heb ontmoet en graag wil weten wat ze nu aan het doen zijn.
  5. Wanneer had je voor het laatst een topdagje? Ik kan me niet herinneren een topdagje gehad te hebben. Meer zelfs, ik denk dat zo’n dag er nog moet aankomen in mijn leven. Het kan dus alleen maar beter gaan.
  6. Wat geeft je de kracht om te doen wat je doet? Een aantal goede routines en rituelen, een haalbaar doel om naartoe te werken, af en toe iets anders proberen, en waarschijnlijk ook doorzettingskracht om te doen wat ik denk dat ik moet doen.
  7. Hoeveel van de problemen die u dagelijks ervaart, lost u goed op, op een schaal van 0 tot 10? Een derde van de problemen die ik ervaar, zijn gereïncarneerde oplossingen van vroeger, een derde gaat over wrijvingen met mijn omgeving en een derde heeft te maken met de organisatie van de samenleving. Op een schaal op 10, zou ik mezelf een 7 durven geven.
  8. Welke vraag krijgt u weinig en zou u wat meer willen horen? Ik heb niet te klagen van vragen, maar ‘hoe doe je dat toch zo goed?’ mag altijd wel wat meer. Ook vragen als ‘doe ik het goed?’, mis ik wel eens.
  9. Welke feedback hoort u doorgaans het liefst? Ik heb het moeilijker met waardering krijgen dan geven, maar met negatieve kritiek is het meestal andersom. Ik hoor het liefst kritiek of waardering waarover degene die ze geeft nagedacht heeft, geen herkauwde bon mot of cliché. Ik hoor ook het liefst feedback die slaat op wat ik doe en niet op wie ik ben.  
  10. Stel dat de mensen om u heen,  ermee instemmen iets aan zichzelf te veranderen, wat zou dat volgens u moeten zijn? De mensen om mij heen hoeven zich niet zoveel te veranderen maar mogen mij wel beschouwen als iemand die evenveel doet in het leven en dezelfde verantwoordelijkheden heeft als iedereen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.