‘Op welke manieren geeft hard werken je voldoening?’ … autisme en werk.

Dagelijkse schrijfopdracht
Op welke manieren geeft hard werken je voldoening?

Voor mij betekent hard werken mezelf extra inspannen, op vlak van tijd, energie en toewijding, om taken uit te voeren, obstakels te overwinnen en doelen te bereiken. Het geeft voor mij voldoening om te merken dat ik in iets geslaagd ben bereid te zijn met doorzettingsvermogen, toewijding, doelgericht, geconcentreerd iets te bereiken wat ik minder vanzelfsprekend vind voor mezelf maar met de best mogelijke kwaliteit.

Ik ervaar hard werken vooral op vlak van wat voor mij meestal minder vlot gaat, zoals persoonlijke relaties, het uitvoeren van een delicate opdracht of werk, en iets tot een goed eind brengen waar ik meestal niet zo goed in ben (bijvoorbeeld kleren wassen).

Voor mij is hard werk een evenwicht tussen talenten benutten en uitdagingen aangaan, zeker als het ene helpt voor het andere. Hoewel ik niet elke dag dat gevoel van voldoening heb, is er afwisselend altijd wel iets dat ik tot mijn intense tevredenheid heb afgehandeld. Als anderen over mijn resultaat dan nog eens even tevreden zijn, doet dat nog des te meer deugd, maar het is geen vereiste. Hard werk voor of in opdracht van een ander geeft voor mij dus niet meer of minder voldoening. Het kan ook best zijn dat het resultaat er niet is, (of er zelfs geen resultaat is) en dat ik toch het gevoel heb nieuwe vaardigheden geleerd te hebben en een leerproces in gang heb gezet waardoor ik voortgang boek. Dat geeft voor mij des te meer voldoening. De weg is voor mij vaak belangrijker dan de bestemming.