‘Mensen met autisme zijn echt toffe mensen’

Mensen met autisme zijn echt toffe mensen. Dat weet ik uit ervaring. Ze zijn vaak heel intelligent, maar kunnen moeilijk sociaal contact leggen. Zo kwam er na een lezing een jongen op me af. Hij had geen boek van me mee om me te laten signeren, maar een hele map. Die jongen had mijn boek gelezen en had nadien een heel dossier opgemaakt waarbij hij alle elementen in mijn boek had nagetrokken en gecontroleerd. Prijzen van vliegtuigtickets, de vertrekuren … Werkelijk alles had hij opgezocht. Tientallen bladzijden lang. ‘Meneer, u bent mijn lievelingsschrijver. Alles wat ik heb opgezocht, klopt’, vertelde hij. Zijn leerkrachten waren bang voor mijn reactie, maar eerlijk: ik vond het fantastisch.

Patrick Lagrou – schrijver van ‘Jacht op de kattenbeul’  (Clavis, 2015) dat over een jongen met autisme gaat. In de Krant van West-Vlaanderen, 30 oktober 2015

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.