Begrijpen en begrepen worden, een hele kunst …

Onlangs stond ik voor een lift waarop een cartoonmannetje stond afgebeeld dat normaliter op de deur van een mannentoilet staat. Ik moest lachen. Is er dan een aparte lift voor vrouwen? Moeten vrouwen met de trap? Het valt me nu op, ik vind het grappig, maar ik bedenk me ook dat dit voor sommigen daadwerkelijk verwarrend kan zijn. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat de communicatie tussen mensen zonder autisme zo vaak goed verloopt. Laten we er ons dus ook over blijven verwonderen dat we elkaar zo vaak goed begrijpen ondanks dat we niet altijd helder communiceren, want goed communiceren blijkt een kunst: de kunst van het begrijpen en begrepen worden, als u begrijpt wat ik bedoel.

Hilde Geurts in ‘Nederland in ideeën 2015: dit wil je weten’ door Mark Geels & Tim van Opijnen (Mavin Publishing, 2014)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.