‘Precies wat ik graag had gehad’

Helen zat het hele jaar te popelen tot het Kerstmis was. Want ze wist dat ze met kerst aan haar ouders een konijn kon vragen. Helen wilde dolgraag een konijn. Eindelijk was het kerstdag. Helen haastte zich om de grote doos uit te pakken die haar ouders hadden gegeven. Ze was er zeker van dat er klein konijntje in de doos zou zitten. De hele familie keek toe terwijl ze het pak opende. Helen zag dat in de doos een oersaaie reeks encyclopedieën stak. Helen wilde dat cadeau helemaal niet. Maar toen haar ouders haar vroegen of ze blij was met het geschenk, zei ze: ‘Ja, het is heel mooi. Het is precies wat ik graag had gehad.”

Een voorbeeld aangebracht als ‘leugentje om bestwil’ (passend bij de kerstperiode) in het kader van communicatie, uit  Autisme: werkboek sociale vaardigheden van Maureen Aarons en Tessa Gittens (Acco, 2009) –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.