‘Onduidelijkheid is de kern van alle problemen van mijn autisme’ … autisme en structuur

Hierbij wil ik laten weten dat ik erachter ben gekomen wat het kernthema rondom de problematiek van mijn autisme is, namelijk onduidelijkheid. Dit is de oorzaak van bijna alle problemen die ik ondervind. Vandaar de behoefte aan voorspelbaarheid en structuur. Zo ook de ondersteuning door en van mensen die duidelijk zijn in hun communicatie en dingen in hun context plaatsen zodat de betekenis weer duidelijk is en kloppend. Omdat de wereld voor mij vaak niet te begrijpen is (onduidelijk is) heb ik behoefte aan veiligheid, structuur, zekerheid, voorspelbaarheid et cetera. Zodra de wereld duidelijk is, kan ik weer goed functioneren.

Josine Bouwmans, vrouw met autisme en adhd, in Autisme en ADHD in één persoon: kenmerken en ervaringen in de ritssluiting van twee stoornissen van Josine Bouwmans, Ina Allagonda van Berckelaer-Onnes en Sander Begeer (Lannoo Campus, 2016)

1 Comment »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.