1000 vragen aan jezelf #53

531. Wat wil je zeker nog eens meemaken?

Dat het tot wereldvrede en inclusie van alle mensen komt zou ik graag nog eens meemaken, maar voet aan wal zetten in Amerika, een boek schrijven of een ontspannende reis maken met mijn liefste zou ik nog liever willen meemaken.

532. Hoeveel tijd breng je dagelijks in de keuken door?

Dat varieert, zoals bij iedereen waarschijnlijk, of ik thuis of onderweg weg die dag. Gemiddeld denk ik dat het zo’n 2 tot 3 uur zal zijn. Het duurt wel immers wel even vooraleer alles opgewarmd is, de afwas is gedaan en dan alle tijd opgeteld die ik in de loop van de dag naar de koelkast ga om iets te halen. Bovendien moet ik door mijn keuken lopen naar het sorteerhoekje.

533. Ben je online anders dan in het echte leven?

Uiteraard ben ik online anders dan offline, maar en van die twee als mijn ‘echte’ leven te beschouwen is veel te kort door de bocht. Er zijn bovendien zoveel verschillende aspecten aan zowel online als offline leven dat het niet mogelijk is te zeggen waar ik het meest persoonlijk ben.

534. Voel je je anders als je opgekleed bent?

Ja, dat denk ik wel. Net zoals ik me anders voel als ik niet gekleed ben. Dat gevoel komt bij mij nogal sterk van de aanraking van de stof en of het kledingstuk nauw aansluit of los zit. Opgekleed zijn als in voor een bijzondere gelegenheid gekleed zijn, is natuurlijk ook een kwestie van aanvoelen. Om opgekleed te zijn, hoef ik bijvoorbeeld geen das of een pak aan te trekken, wat van een man wel eens verwacht wordt. Een keurig hemd, een sobere broek en nette bijpassende schoenen en sokken volstaan voor mij.

535. Kloppen je gedachten altijd?

Mijn gedachten kloppen zelden, maar ik vind ze meestal wel grappig, en het klikt vaak. We komen doorgaans goed overeen, en de weinige keren dat we met elkaar in de clinch liggen, komen mijn gevoelens tussen om tot een daadkrachtig compromis te komen.

536. Wat is er typisch Vlaams aan jou?

Volgens insiders ben ik vooral typisch mezelf, maar ik ga zeker niet ontkennen dat er een fractie Vlaamsheid in mij zit. Zo hou ik van frietjes met stoofvlees, smeer ik mijn boterham met américain préparé, durf ik wel eens vol au vent met appelmoes eten, naar de cyclocross kijken en een stuk chocolade kan er ook wel in. Onderweg in de stad kan je mij wel eens betrappen op het neuriën van Vlaamse volksliedjes. En niet in het minst wordt deze blog geciteerd in het enige echte Vlaams Woordenboek. Bij het lemma ‘zich nuttig en in stilte bezighouden’.  Wat wel eens de rode draad van mijn leven zou kunnen zijn en misschien ook typisch Vlaams.

537. Zit je momenteel in een berg of in een dal?

Op een berg of in een dal zitten veronderstelt vaste grond onder de voeten te hebben of minstens een oriëntatievermogen te hebben of een bepaald gevoel voor context. Ik heb eerder het gevoel in vrije val te zijn, en of het naar boven of onder gaat verschilt van het perspectief van moment tot moment.

538. Wat is de grootste flater die je ooit hebt begaan?

Als het gaat om de grootste flater in mijn leven is er een waslijn van mogelijkheden. Meestal gaat het om te snelle beslissingen, keuzes genomen door druk van anderen, en overschrijden van grenzen om iets te doen wat niet binnen mijn mogelijkheden ligt. Soms waren het ook kussen op het verkeerde moment, of te snel gezegd hebben dat ik begreep wat de ander bedoelde of verstond wat hij of zij had doorgemaakt.

539. Hoe gedraag je je als je zenuwachtig bent?

Dat zie je meestal aan mijn tics die toenemen, zoals frutselen aan haar, nagelbijten, stotteren, mijn bril telkens weer rechtzetten, mijn handen die ongewoon veel bewegen, en het heen en weer lopen met kleine pasjes.

540. Welke garanties heb je in je leven?

Dat je elk moment een nieuwe kans krijgt, maar niets en niemand eeuwig blijft duren.

2 Comments »

  1. Dat moest natuurlijk ‘op een berg’ zijn, maar ‘in een berg’ kan je natuurlijk ook zitten zonder dat je vast zit. Bijvoorbeeld als je in het midden van die berg woont, en daar op een stoel zit.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.