1000 vragen aan jezelf #55

551. Praat je gemakkelijk over guilty pleasures?

Tot op zekere hoogte heb ik er geen probleem mee toe te geven waar ik af en toe, al dan niet stiekem, van geniet, en waar ik me nadien dan schuldig over voel.  Ik zou er zeker niet tegenover iedereen over praten, of er zomaar over beginnen.  Ik merk namelijk dat sommige mensen er een genoegen in scheppen om na zo’n bekentenis in twijfel te trekken of het wel gaat over een ‘guilty pleasure’, of, nog erger, dat zoiets wel heel bizar is.

552. Wat lijkt je vervelend aan oud zijn?

Het meest vervelend aan oud zijn is dat het bepaalde ervaringen, die gekoppeld zijn aan jong zijn, moeilijker maakt, en de kans op er niet meer zijn, of toch niet in een biologische toestand van leven, vergroot.

533. Heb je wel eens ’s nachts aan het strand gewandeld?

Dat heb ik al meermaals gedaan, en lang niet alleen ’s zomers. Wat me dan het meest opvalt zijn de lichtjes van de halsbanden van honden die heen en weer zoeven over het strand als hun baasjes hen laten rennen.

534. Heb je wel eens een schilderij gemaakt?

Dat is al meermaals gebeurd. Zoals de meeste mensen heb ik tijdens mijn secundair onderwijs op school plastische opvoeding gekregen, waarin schilderen – en dus een of meerdere schilderijen maken – een vast onderdeel was. Ook daarna heb ik schilderijen gemaakt, hetzij toen ik in psychische revalidatie was (in een kunstatelier) hetzij thuis.  Sommige van die schilderijen hangen hier ook op, of staan op de kast.

535. Hoe zie je jezelf het liefst?

Dat vind ik een moeilijke vraag, want ik zie mezelf liefst niet. De enige keer dat ik mezelf letterlijk zie is ’s morgens in de spiegel.  Als ik de vraag figuurlijk interpreteer, dan zie ik mezelf het liefst bezig, en in de buurt, maar niet noodzakelijk samen, met mensen die ik graag heb en vertrouw.

536. Ga je graag naar rommelmarkten?

Meestal zijn die rommelmarkten een overvloed van zintuiglijke prikkels, en moet ik mezelf inhouden om niet thuis te komen met nog meer rommel dan ik al heb staan. Op wat kleinere rommelmarkten loop ik wel graag rond, zeker als er goede muzikanten en gemoedelijke sfeer is.

537. Kan je weten of je een goede beslissing hebt genomen?

Dat is een vraag waar ik wel eens mee worstel, en ik denk het eerlijk gezegd niet. Er blijft teveel onzekerheid over de afloop, en er zijn teveel variabelen om echt te weten of de beslissing die je hebt genomen een goede is. En dan moet je nog weten wat een beslissing goed maakt voor jou of in het algemeen. Tot op zekere hoogte kan je je natuurlijk wel voorbereiden of kan je het een en ander plannen of op bepaalde zaken terug komen, maar dat geeft niet altijd meer kans op een goede beslissing.  Soms blijkt een beslissing die fout voelt goed te zijn geweest na verloop van tijd, en soms ook andersom.

538. Wat is je favoriete eiland?

Mijn favoriete eiland is in de eerste plaats het eiland waar ik me het meest thuis voel, en waarvan ik weet dat ik er ook vlot weg kan.

539. Voor wie zou je een kaars branden mocht je die kans krijgen?

Mij vragen om een kaars te branden, is niet zonder risico’s. Ik ben namelijk super onhandig en de laatste keer dat ik zo’n kaars probeerde aan te steken zette ik het hele rek met kaartjes  letterlijk bijna in vuur en vlam. Waarna de parochiaal helpster figuurlijk bijna ontplofte. Gelukkig zijn er nu ook virtuele kaarsjes die je kan aansteken op het internet, en dan zou ik een kaarsje branden bij de heilige Antonius voor iedereen die iets of iemand niet meer vind of is kwijtgeraakt.

540. Ga je graag naar een zwembad?

Naar een zwembad ga ik graag, bijvoorbeeld om te chillen in het bubbelbad, of om aan de rand in het zwembad te genieten van de zwemmers. Helaas kan ik niet zwemmen, dus dat zit er niet in , maar ik kan natuurlijk wel showen met mijn sexy zwembroek en torso 🙂 Maar het is niet niet zo dat ik er zonder enige reden naartoe zou trekken. Mijn huid kan niet zo heel goed tegen zwembadwater.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.