1000 vragen aan jezelf #58

 1. Welk plan viel onlangs in diggelen en hoe ging je daarmee om?

  Heel wat plannen die ik maak zijn niet levensvatbaar, dus het gebeurt al eens dat er eentje in diggelen valt. Het zou erg zijn mocht ik willen of veronderstellen dat elk gemaakt plan zou lukken.  Het meest recent was ik van plan om per dag honderd stappen meer te zetten tegen de eerste december. Als een plan in duigen valt, ben ik meestal erg kwaad en verdrietig. Ik huil een potje, sla een paar speciaal daarvoor gekochte boeken tegen de muur van mijn bureau kapot, vloek eens heel hard en ga dan een wandeling aan zee maken.

 2. Praat je gemakkelijk over seks?

  Zeker, ik praat gemakkelijker over seks dan het te doen, denk ik. Al hangt het er natuurlijk van af met wie, waarom en over wat het precies gaat. Over seks is ook niet zo gek veel te zeggen, vind ik, en dus gaat het gesprek al gauw over wat seks allemaal niet is.

 3. Hoe oud zou je altijd willen blijven?

  Zo oud dat ik altijd ouder kan blijven worden, en toch zo goed kan functioneren als op dit moment.

 4. Wat lijkt je vervelend aan arm zijn?

  Aangezien ik nooit echt arm ben geweest in de zin van armoede, vind ik die vraag moeilijk te beantwoorden . Als er mij iets vervelend lijkt aan armoede is het vooral dat sommige mensen, die nog nooit arm zijn geweest, denken dat het je eigen verantwoordelijkheid en dus schuld is.

 5. Is seks met hetzelfde geslacht het einde van je relatie?

  Het hebben van verkering of intieme contacten met iemand anders, van welk geslacht dan ook, zou volgens mij alvast wel een reden zijn tot bezorgdheid, en een gesprek over wat er aan de hand is, maar hoeft niet noodzakelijk het einde van mijn relatie te zijn.

 6. Ga je graag naar een pretpark?

  Er zijn pretparken waar ik graag naartoe ga (en waar ik al ben geweest), en andere waar ik liever niet naartoe ga. Ik ga echter niet graag naar een pretpark met iemand die verwacht op alle attracties moet.

 7. Vertrek je als eerste bij de rode lichten?

  Meestal laat ik de anderen voorgaan als het groen is, om het even of ik met de auto, per fiets of te voet ben. Je weet immers nooit of er hen iets te wachten staat. Als het rood is, vertrek ik uiteraard niet als eerste, omdat je dan niet mag vertrekken.

 8. Heb je wel eens een postkaart gemaakt?

  Ik heb meerdere postkaarten gemaakt, onder andere als vrijwilliger in een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking waar ik de werkbegeleiders hielp. Toen vond ik dat ik beter mee kon doen, en dat vonden die mensen erg leuk (en ik trouwens ook). Een aantal van die postkaarten zijn trouwens verzonden naar een of andere dictator om iemand vrij te krijgen.

 9. Wat is vakantie voor jou?

  Vakantie is voor mij tijd waarin ik vrijgesteld ben van vervelende activiteiten, maar toch kan bepalen wat ik doe en niet doe.

 10. Zijn er weleens dagen dat je je niet wast?

  Dat gebeurt, maar het is eerder uitzonderlijk. Vooral als er geen water is, of als het water te vies is dat het geen zin heeft om me ermee te wassen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.