1000 vragen aan jezelf #57

 1. Wat doe je als je ergens verdwaald bent?

  Doorgaans herinner ik me in een nieuwe omgeving van welke richting ik kom, dus terugkeren op mijn stappen lukt meestal wel. In het andere geval begin ik hevig te zweten en krijg ik een paniekaanval, omdat ik een hekel heb aan verdwalen. Dat betekent niet dat ik altijd rechtstreeks van A naar B ga, en dat ik niet eens ronddwaal, maar meestal duurt mijn desoriëntatie nooit langer dan een half uur. Omdat ik mij goed voorbereid, verdwaal ik zelden. Tenzij ik gekidnapt zou worden, maar aangezien ik geen geld of goed heb, zou ik het kidnappers die deze blog zouden lezen echt niet  aanraden.

 2. Is nieuw altijd beter?

  Eerder dan ‘altijd’ vind ik nieuw ‘meestal’ wel beter. Als nieuw bijvoorbeeld voortbouwt op wat er al is, en daar iets goeds aan toevoegt, of iets minder goeds van wegneemt, kan nieuw beter zijn. Ook als nieuw ruimte schept voor een beter leven, door het minder pijnlijk of lastig te maken, is het meestal wel beter. In het andere geval is nieuw een illustratie van het vergeten van schoonheid en functionaliteit van wat er al is, van het nodeloos ingewikkeld maken, van hoogmoed of van het warm water proberen uit te vinden.

 3. Wat is het laatste schilderij dat je hebt gezien?

  Dat is een schilderij van mezelf, dat in mijn woonkamer staat, en ik elke morgen bij het ontbijt zie. Al is schilderij misschien wat veel gezegd. Als ik dat even terzijde laat, zag ik gisteren een Rubens op televisie. Als het tenminste geen vervalsing was natuurlijk. Al zijn vervalsingen natuurlijk ook nog altijd schilderijen.

 4. Wat is de grootste stap die je ooit hebt gezet?

  Dat is moeilijk om te zeggen, want elke nieuwe stap – in welke richting dan ook – is naar mijn gevoel een grote stap. Ik vind mijn eigen weg blijven bewandelen belangrijker dan stappen afmeten aan grootheid.

 5. Hoe oud denk je dat anderen je schatten?

  Mensen schatten me meestal jonger in dan dat ik ben. Dat varieert van vijf tot vijftien jaar jonger. Of ze vernoemen toch een getal dat lager ligt dan mijn administratieve leeftijd.

 6. Wat is je favoriete zee?

  In mijn top tien van favoriete zeeën woedt een strijd die heviger is dan die in de top tien van de 100 meter hardlopen.  Het Kanaal ligt voorlopig aan kop, gevolgd door de Noordzee.  De Noord-Westelijke Atlantische Oceaan kan nog de bronzen medaille binnenhalen. De Middellandse Zee, de Golf van Biskaje en de Adriatische Zee zijn de uitdagers.

 7. Hoe gedraag je je als je ziek bent?

  Meestal ervaar ik niet echt dat ik ziek ben tot mijn lichaam volledig anders functioneert dan ik gewoon ben. Zweten, stramme spieren, spierpijn en allerlei lichamelijke last die vaak geassocieerd wordt met ziekte, komt bij mij wel meer voor, en zonder dat er sprake is van ziekte in medische zin. Zo ervaar ik al die dingen als ik verliefd ben of nadat ik over mijn grenzen ben gegaan of oververmoeid ben. Als ik letterlijk ziek ben, nadat een arts het mij heeft bevestigd, betekent dat eigenlijk vooral wachten tot het overgaat, en doen wat ik graag doe.

 8. Hoe ziet jouw droomslaapkamer eruit?

  In mijn droomslaapkamer is alles erop gericht om zo goed mogelijk te slapen, en heerlijk te dromen. Zowel voor de structuur van het bed, de matras, hoofdkussen(s) en het beddengoed is geen moeite gespaard om het zo goed mogelijk aan te passen aan degene(n) die erin slapen. In mijn droomslaapkamer worden de zintuigen maximaal aangesproken in functie van de kwaliteit van de slaap. Naast de warme kleuren, de zachte en rijke duurzame materialen hangt er ook hoogwaardige frisse lucht en kan de kamer ook volledig verduisterd worden (op een waaklampje na) om gerust te slapen. Uiteraard is de slaapkamervloer uit zacht zelfreinigend en stofvrij materiaal gemaakt, dat een ware streling is voor de voeten van mijnheer en zijn liefste.  Naast een bed staan er ook sober nachttafeltjes, een tunnelhaard met menig functie en een walk-in closet met kledingrekken en – planken om kledij op kleur en functie te ordenen. Mijn droomslaapkamer is tot slot vrij van wifi en multimedia en houdt gsm-signalen tegen.

 9. Wat is je favoriete dessert?

  Mijn voorkeur gaat uit naar een pannenkoek met pure aardbeienjam met daarop drie bolletjes vanille-ijs, op een wafelplatform omringd door verse aardbeien, stukjes ananas, meloen en peer, rijkelijk bevloeid met chocoladesaus.

 10. Zijn er weleens dagen dat je niet eet?

  Het gebeurt wel eens dat ik vergeet te plannen dat ik moet eten. Het kan ook zijn dat ik bezig ben met zinvoller dingen, zoals mijn passies, of gewoon de tijd uit het oog verlies. Ik vind het bijvoorbeeld vreselijk uit de flow te moeten om iets te eten. Meestal zorgt mijn liefste wel dat ik aan eten toekom. Op dagen dat er teveel op mijn maag of lever ligt, in figuurlijke zin, eet ik bewust niet omdat het me dan slecht bevalt, en ik er nadien ziek van ben.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.