1000 vragen aan jezelf #80

1. Waar geef je het meest geld aan uit? Aan wat mij helpt bij dingen die tijd kosten en die ik liever overlaat aan anderen of die anderen mooier of beter kunnen uitvoeren.

2. Vind je jezelf een geluksvogel? Als een geluksvogel iemand is die geluk heeft als in ‘gunstige loop van de omstandigheden’, denk ik dat ik een geluksvogel ben. Ik heb veel toevalstreffers gehad, iets wat ik niet gedacht of verwacht had.

3. Hebben dieren volgens jou ook vragen? Volgens mij is vragen toch vooral iets dat eigen is aan mensen. Het kan wel zijn dat het lijkt alsof sommige dieren ons vragend aankijken.

4. Wat heb je nog nooit tegen iemand gezegd? Wat er op dat moment het meest van toepassing was volgens de regels van etiquette en beleefdheid en ik niet meende.

5. Wanneer krijg jij een slappe lach? Als ik de absurditeit van iets plots inzie, en zodanig afstand neem van de situatie dat ik zie hoe mensen zich in het zweet werken om iets te doen wat van hen verwacht wordt maar eigenlijk geen enkele zin heeft.

6. In welke mate kan je alleen zijn? Als ik kan uitkijken naar aangenaam sociaal contact of teren op een goede herinnering, kan ik best wel een tijdje alleen zijn. Alleen zijn is soms ook wel nodig, en is in zekere zin de brandstof van mijn levensvreugde. Alleen zijn hoeft trouwens niet strikt genomen ‘alleen zijn’ te betekenen. Als ik een boek lees, muziek beluister of naar een film kijk, heb ik meestal de indruk dat ik niet alleen ben. Dat betekent niet dat ik geen mensen om me heen wil, maar de verhouding tijd alleen en tijd met anderen ligt bij mij wat anders dan bij heel wat andere mensen.

7. Wat verbetert er volgens jou met de leeftijd? Er verandert  niet zo gek veel met de leeftijd zoals ik het ervaar. Tenzij dan lichamelijke aftakeling en steeds meer alert moeten zijn dat ik niet ten prooi val aan verbittering of frustratie. Er lijken nog altijd evenveel oude mensen om me heen, en ze zeuren nog evenveel als ik me van vroeger herinner.  Ik lijk ook even oud als vroeger (soms zelfs jonger). Dat het vroeger niet beter was, tenminste het vroeger waar ik mee kan vergelijken, heb ik intussen mogen ervaren. Ik ben met de leeftijd dus optimistischer geworden,

8. Welke gevoelens ervaar je bij het zien van jezelf? Ik krijg om een of andere reden altijd de slappe lach als ik mezelf ergens zie of schrik me anders een hoedje. Zeker als ik mezelf toevallig ergens zie in een spiegel (bijvoorbeeld in een pashokje). In het algemeen ben ik verrast maar echt negatief sta ik er niet tegenover. Ik zie het vooral als een afbeelding, niet zoals ik mezelf zie.

9. Je bent erg goed in … Studeren, examens afleggen, psychologische testen invullen, me inwerken in een thema en daarover allerlei informatie verzamelen, mensen ongewild aan het lachen brengen, voorwerpen laten vallen, op gevoelige tenen trappen (figuurlijk, soms ook letterlijk), op onmogelijke momenten de slappe lach krijgen, tekstjes schrijven, voor een klas gemotiveerde leerlingen spreken over mijn autisme – en handicapbeleving, frisdenken, en tekeningen maken.

10. Wat zou een esthetisch deskundige aan jou mogen veranderen, in de veronderstelling dat je daar geld genoeg voor hebt? Hoewel ik best tevreden ben met hoe ik eruit zie, is er natuurlijk, zoals bij iedereen vermoedelijk, het een en ander dat zou mogen bijgewerkt worden. Een soort ‘update’, zeg maar. Ik heb dit enige tijd geleden besproken met een esthetisch chirurg, en een prijsofferte laten maken. Uiteraard zou ik niet alleen iets aan mijn lichaam willen laten bijschaven. Ook mijn cognitieve, esthetische, ethische, organisatorische en religieuze vermogens zouden een opfrisbeurt kunnen gebruiken, maar dat is een ander verhaal. Na wat liposuctie, een kleine neus – en ooglidcorrectie, wat buikwandcorrectie, een kleine facelift, een beetje haartransplantatie, een voorhoofdliftje, wat oogzakcorrectie, een anti-zweetbehandeling, wat lasterontharing, een tikkeltje anti-aging met cool-needling en extra peeling, een beetje gynaecomastie, uiteraard ook de hoogstnodige hangwangcorrectie en niet in het minst een haarlijnupdate, zou ik weer tevreden verder kunnen voor een paar jaar. Dat alles zou net geen 50.000 euro kosten. Ik zal nog een beetje moeten sparen, denk ik.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.