1000 vragen aan jezelf #96

Nummer 96, speciaal ontworpen voor (c) Tistje.com
(c) Tistje.com
  1. Heb jij bibliotheekboeken in huis die je nooit teruggebracht hebt? Het zou kunnen, hoewel ik ze nog niet ben tegengekomen in mijn boekenverzameling. Het gebeurde wel eens dat ik een boek vergat binnen te brengen toen de bibliotheken in onze stad nog niet geautomatiseerd waren, en er nog gewerkt werd met fiches en stempels.
  2. Wanneer zou jouw leven geslaagd zijn? Dat kan ik me moeilijk voorstellen, maar meer dan een minimuminkomen, en wat meer levenskwaliteit op vlak van wonen, werken, vrijetijdsbesteding en betere toekomstperspectieven zouden me het gevoel geven in die richting te evolueren.
  3. Met wie zou jij 48 uur opgesloten willen zitten? Dat zou iemand zijn met wie 48 uur opgesloten zitten alvast niet zo zou aanvoelen, of iemand die zich zou verzetten tegen dat ridicule idee en meteen zou meewerken om te ontsnappen.
  4. Hoe lang zit je gemiddeld op het toilet? Net lang genoeg maar niet langer dan noodzakelijk. Tenzij ik op het toilet zit om even op adem te komen, omdat het daar rustiger is, dus eerder om sociale redenen dan om afval van spijsvertering te dumpen. Ik schat tussen 15 en 45 minuten.
  5. Waar ben je te veel tijd aan kwijt? Aan voorbereiding, dacht ik eerst te schrijven, maar eigenlijk is het vooral aan verwerking nadien, daar kruipt meer tijd in dan ik zou willen.
  6. Wat heb jij ooit gedaan wat eigenlijk echt niet kon? Meestal doe ik alleen dingen die kunnen volgens mij, maar soms zijn er mensen die daar anders over denken.
  7. Waar word jij zenuwachtig van? Van onverwachte situaties, dubbelzinnigheid, ongeschreven regels die ik dacht te kennen maar plots veranderd zijn, en van mensen die veel emoties gebruiken en weinig concreet zijn.
  8. Welke rekening komt altijd ongelegen? De rekening die moeilijker te betalen is dan verwacht, die onterecht hoog is, die getuigt van een misstap of verkeerde berekening in het verleden, en confronteert met een minder positieve kant van mij, met mijn beperkingen of impulsieve handelingen.
  9. Waar kijk je deze zomer het meest naar uit? Het meest van al kijk ik uit naar niet al te warme maar zonnige dagen met voldoende verkoeling door wind (en af en toe wat regen) en nachten dat het toch nog koel genoeg is om te slapen.
  10. Is het beter om hoge of lage verwachtingen te hebben? Ik ga meestal voor niet al te hoge verwachtingen, maar altijd lage verwachtingen hebben vind ik ook geen goed idee. Als mijn verwachtingen altijd zouden uitkomen, zou ik dat zien als een teken dat er iets niet klopt en ik vermijd om met teleurstelling of ontgoocheling om te leren gaan.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.