‘Zijn grote droom is van de aarde verdwijnen’ … autisme en bekendheden

Foto van Brian McMahon op Unsplash

Elon Musk lijdt een vorm van autisme. Mensen zoals hij hebben moeite om sociale codes juist te interpreteren. Dat verklaart veel van zijn gedrag. Zijn grote droom is niet toevallig om van de aarde te verdwijnen, ver weg van andere mensen en hun ondoorgrondelijke en irritante gedrag. Hij is zelf een beetje een marsmannetje. Hij is een betweterige nerd die almaar bezig is met technische problemen oplossen en zijn bedrijf efficiënter maken, niet met de gevoelens van andere mensen. Sorry, denkt hij, daar heb ik echt geen tijd voor. In zijn omgang met werknemers en managers is hij hard en efficiënt. En wie fouten maakt of incompetent is, krijgt de volle laag. Dat zie je wel vaker bij mensen met autisme: hoe hard woorden binnenkomen bij iemand anders, ontgaat hen compleet.

De 7 hoofdzonden van Elon Musk (50), bekend van Tesla en SpaceX, in Humo, 10 mei 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.