Vragen, vragen, vragen …

Met onderstaande korte selectie van vragen kwamen bezoekers de afgelopen dagen op deze blog terecht. Aan een poging een antwoord te formuleren, en een rubriek ‘Vaak gestelde vragen’ wordt gewerkt. Vanuit eigen ervaring weliswaar.

Informatietips

Voor meer algemene informatie kan u volgens mij het best terecht op Participate (onder andere het luik ‘Autisme Begrijpen’ – met filmpjes), op de rubriek ‘Veel Gestelde Vragen’ van Autisme Centraal, of Autisme Vlaanderen.be.

Voor specifieke vragen (zoals onderstaande) en ervaringsuitwisseling kan ik u ook warm de Autismetelefoon (078/252.252) aanraden. Of misschien vindt u het antwoord op een van de artikels op deze blog.

Vragen

Hoe maak ik een eind aan ongewenst gedrag? Wordt je ongelukkig van een dominante partner? Welke medicijnen neem je voor autisme? Kunnen meisjes autisme hebben? Hoe om te gaan met een man die autistisch is? Wat te doen om serieus genomen te worden? Mijn kind heeft geen autisme, waarom niet?

Mijn vrouw denkt dat ik autistisch ben, wat nu? Kan een persoon met schizofrenie autistisch worden? Is een psychiater wel goed voor mij? Hebben autisten altijd angst voor honden? Hoe bekom ik een uitkering met autisme? Mijn kind met autisme gaat naar school, hoe kan ik hem helpen? Wat doet de VVA? Wat te doen met mensen die altijd het woord willen? Waar is het hip voor jonge mensen met Asperger? Hoe wordt ik auticoach? Waarom heb ik geen gave?

Wat te doen met een ondoorgrondelijke vrouw? Hoe kom ik als autist uit de kast? Ik wil niet meer alleen wonen, wat nu? Een eenvoudig boek voor autistische vader over opvoeden? Hoe ontmoet ik knappe meisjes met Asperger? Wat is het verschil tussen hsp en autisme? Gierige autist, wat ermee te doen? Hoe kan het dat half inleven wel half goed kan gaan? Kan mijn autistisch kind ooit gezond worden? Waar vindt ik een werknemer met autisme?

Ik ben bang dat ik autisme heb gekregen, wat nu? Kan behandeling een autismepartner inzicht brengen? Is dwangmatigheid en autisme met elkaar verbonden? Hoe verloopt autisme eens kinderen ouder zijn? Hoe omgaan met de gevoeligheid van autistisch broertje? Veroorzaakt autisme depressie? Kan autisme steeds erger worden? Is wantrouwen een veel voorkomend verschijnsel bij autisten?

Ik dreig verliefd te worden op een man met autisme, wat nu? Autisme en onvruchtbaarheid, komt het vaak voor? Welke soort autisme komt het meest voor? Hoe kan ik hem leren knuffelen? Kan een autist selectieve perceptie aanpassen? Hoe kan je bijten afleren bij een kind met autisme? Verwerken Ass’ers alle of alleen sommige informatie anders in de hersenen? Kan een autist soms niet weten wat hij doet? Mijn schoonmoeder heeft autisme, hoe haar overtuigen tot hulp?

Hoe krijg ik die innoverende medicatie tegen autisme? Helpen (huis)dieren autisme verminderen? Wie is Peter Vermeulen – mail telefoon? Waar vindt ik het mailadres van Sam? Mijn dochter zoekt een vriend, zijn er autidatesites? Kan vreemdgaan en autisme wel? Welke complicaties kunnen optreden bij autisme? Hoe kan ik mijn man duidelijk maken dat hij autisme heeft? Moet ik mijn autistische vriend dwingen om mee uit te gaan? Mag ik een naaste collega zeggen dat hij autistisch is? Hoe begeleidt ik het sociaal gedrag van mijn autistische zoon? Hoe kan je rituelen verhelpen bij een autist?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.