4 Comments »

 1. Wat voel ik me zo dankbaar om de liefde te voelen tussen mijn dochter en mezelf, ondanks de moeilijkheidsgraad binnen samen-zijn en begripvol omgaan met elkaar, als ik dit las. Dat we beiden die moeite doen om te blijven communiceren met elkaar ondanks spanningsmomenten. En dat we elkaar als “evenwaardig” beschouwen ondanks ons “anders” zijn. De liefde van een mama en haar kind (met o.a. ASS) … om haar zo goed mogelijk te kunnen begrijpen in haar beperkingen en andere zaken, om van haar te leren opdat ik er voor haar kan blijven zijn … en bijkomend ook om eventueel een spreekbuis voor haar te zijn. Ik ervaar ondertussen ook haar vriendje (die eveneens een autismespectrumstoornis heeft) en merk hoe moeilijk het voor hem is om met zijn autisme te leven; naar hem kijken was als in de spiegel van mijn eigen vader zien. Ik ervaar al zevenenveertig jaar lang de hardheid vanuit het autisme.
  Lieve mensen twee zaken vind ik, mijn dochter, en de mensen om me heen heel belangrijk:
  * als mensen eens zouden stoppen met oordelen en vertrekken vanuit evenwaardigheid dan ontstaat er begrip
  * communicatie, op welke manier ook, is belangrijk … hoe kunnen mensen elkaar anders begrijpen?
  Veer

  Like

 2. Absoluut Dina

  Het is misschien grof hé ik heb zelf ook autisme ik heb altijd gedacht misschien is het feit dat ik autisme, heb wel een redding om niet zo kortzichtig en mijn excuses geschift naar zaken te kijken.
  Ik vind héél wat mensen zonder autisme echt aanstellers ik heb véél liever mensen met autisme,
  Onze manier van denken is rijker interessanter en vooral ik noem dat cultuur onze cultuur is fascinerender, dat zijn nu natuurlijk een paar voorbeelden dat ik geef en dat is zeker geen autisme dat, is meer het Savant -Syndroom zoals Kim Peek in de echte Rainman films en Daniël tammet etc.
  Maar algemeen zijn mensen met autisme vaker intelligenter en talentvoller dan mensen zonder ass,
  Ik denk dat het komt omdat wij in de plaats van keuvelen over het weer het is mooi weer de zon schijnt domme vraag?
  Gewoon bezig zijn met dingen die er echt toe doen kijk naar die madame waar houden die mensen, zich constant mee bezig dus om maar te zeggen dat ik je frustratie zeker begrijp Dina.

  Like

 3. Met het stuk hierboven ben ik het persoonlijk helemaal mee eens.
  Ik ben intussen zo moe van proberen uitleggen wat er nu precies met ‘ons’ is, dat ik de moed daartoe behoorlijk verloren ben.
  Ik heb constant het gevoel net zo goed tegen de tafel te kunnen praten. Die snapt het net zo goed of slecht als iemand zonder autisme.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.