Zo vonden ze Tistje in 2016 …

zo-vonden-ze-tistje

Een greep uit de reacties die ik via mail en diverse sociale media ontving over mijn blog … 

Een moment van verademing in de eindeloze reeks van egotripperij in andere teksten over autisme (Marthe, moeder van Lore, dochter met autisme)

Een mix van zever, geouwehoer en eindeloze frustratie, om nog maar te zwijgen over de desinformatie (Loredamus, via Twitter)

Van wezenlijk belang, ik stuur het meteen door naar onze thuisbegeleider, tevens autist (Theo, vader van tienerdochter met autismespectrumstoornis)

Onnodig lang gerekte onverstaanbare onzin, en wat is er gebeurd met objectieve medische informatie van academisch geschoolde deskundigen? (Lancelot, via WordPress)

Het lichtpuntje in mijn dagelijks overleven, het is te hopen dat je nog lang schrijft, anders overleef ik het decennium niet (Dame With Guts, via Tumblr)

Dit kan toch niet geschreven zijn door een autist? Wie heeft het écht geschreven? Ben je soms gesponsord door Big Pharma? (Francisco, via mail)

Mijn complimenten, ik zou het niet kunnen, en dat zeg ik niet zo gauw. (Brice, via mail)

Mijn blinde kat kan beter schrijven dan u, opzouten die dooie boel. Cut the Crap! (Jean-Pierre, via mail)

Oh, wat zou ik graag hebben dat mijn kleinzoon dit ooit zou kunnen, doe zo voort en natuurlijk lees ik het zelf ook graag, zeker als het grappig wordt. (Marianne, grootmoeder van een moedige kleinzoon met autisme, via mail)

Ja, man, heb jij misschien iets met Peter Vermeulen? Je lijkt wel zijn pr-assistent, met al die citaten (Leah, via mail)

Fantastisch om te lezen hoe je schrijft. Alsof je het over mijn man hebt. Maar kan natuurlijk helemaal niet, hij weet nog niet zo goed met zijn autisme om te gaan. (Patricia, via Linkedin)

Van harte bedankt voor je blogs, maar zou je ook eens willen afspreken op het internet (of daarbuiten) met mijn dochter, die is namelijk al heel lang op zoek naar een lief en wil waarschijnlijk graag jouw advies (Anna, via mail)

Mogen wij uw blog in ons eindproject verwerken? En heeft u soms een print-out van uw blog beschikbaar, online leest het niet zo vlot. Gebeurt het dat u een lezing in onze buurt geeft? Als dat zo is, mag je dat zeker doorgeven, dan komen we zeker af. (Fien, Lore, Bram en Tom – studenten orthopedagogie)

Opzouten, man, je verpest heel mijn project om autisme in een goed licht te zetten (Geoffrey, via WordPress)

Wij hebben uw blog als tip gekregen van onze lector. We zijn een groepje studenten sociaal werk en zouden graag een project maken rond autisten en agressie. Uw blog lijkt ons heel interessant als vertrekpunt hoe een ouder het leven van haar zoon van binnenuit probeert te begrijpen. In bijlage sturen wij een vragenlijst van 30 vragen om een profiel te kunnen opmaken. Mogen wij u vragen deze na het weekend terug te sturen? Met hartelijke groeten. (Steph, Shirley, Leontien en Kelly, studenten sociaal werk)

Mag ik je even skypen of toevoegen via snapchat? Ik denk dat ik zelf autistisch ben, maar ik weet het niet helemaal zeker. Ik ben ook op zoek naar een goed lief. Misschien kan jij me met enkele tips verder helpen? (Sarah, via mail)

Man, wat heb jij een kutleven, maar heb toch schijt aan al dat geouwehoer van die f*cking nt’ers, f*ck that shit man, it’s hun probleem, gast, get that nou, right? (John, via twitter)

Ik ben Lies, 25 jaar en eigenlijk een beetje verliefd op jou, van ver natuurlijk, maar je blog is zo aangenaam om te lezen. Dankjewel voor alles. p.S. Ook mijn moeder leest deze blog, dus wil je – als je dit post – mijn schuilnaam Lies gebruiken. Mijn broertje heeft namelijk autisme en ze denkt dat hij er ooit van zal genezen. Ik weet gelukkig wel beter. p.s. 2 Ik heb zelf geen autisme, ben gewoon een beetje anders. (Lies, via mail)

3 Comments »

 1. er zijn er blijkbaar ook een heleboel die vinden dat je niet veel zinnigs te vertellen hebt :-).

  Ik behoor in elk geval tot de groep die wel iets aan je blog heeft.

  Like

 2. Reacties zeggen altijd wel iets, als het niet over mijn blog (of mezelf) is, dan wel over de denkwijze van degene die reageert. En dus vind ik ze meestal wel interessant. Alleen als er een vraag in zit, waarop ik kan antwoorden, reageer ik. Mensen overschatten mij ook wel eens, er zijn zoveel dingen waar ik helemaal niets op kan zeggen.

  Like

 3. grappig, zowel de positieve als de negatieve reacties :-).

  Hoe ga je daar trouwens mee om? Reageer je op alle reacties? Raakt het je of kan je het makkelijk van je afzetten?

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.