1000 vragen aan jezelf #39

 

Nummer negenendertig in de reeks van 1000 vragen aan jezelf-blogs.  Bij welk liedje ik de autoradio harder draai. Of ik tien minuten in mijn toekomst zou willen zien of tien minuten in de toekomst van iemand anders. Of ik liever in de wildernis zou willen leven of als een thuisloze in onze samenleving. Welk dialect ik charmant vind. Op welke momenten in mijn leven de tijd vliegt. Of uit het oog ook uit het hart is. Hoe ik het best tot rust kom. Wat voor nieuws ik elke dag doe. Waar ik Oost-indisch doof voor blijf en wat mijn kapsel zegt over mij.

391. Bij welk liedje draai je de radio harder in de auto?

Tijdens het auto rijden zet ik de muziek helemaal niet zo luid, tenzij als ik redelijk lange afstand op de autoweg ben, en er heel weinig verkeer is. Meestal luister ik thuis naar muziek. De meeste liedjes waarbij ik mijn oren spits zijn liedjes die ik kan meezingen. Dat zijn onder andere liedjes van, ik zeg maar iets, Bart Peeters, The Beatles, Brihang, Jacques Brel of Gilbert Becaud.

392. zou je liever tien minuten in je toekomst willen zien of tien minuten in de toekomst van iemand anders? 

Het idee tien minuten in mijn toekomst te zien, waar die minuten zich ook bevinden (want dat staat er niet bij), trekt me om een of andere reden niet erg aan. Als het dan toch moet, zou ik liever de toekomst van iemand anders zien. Hoewel me dat wel weer met het gevoel zou opzadelen wat ik met dat inzicht zou moeten doen.

393. zou je liever in de wildernis leven of als een thuisloze in onze samenleving?

Van alle levenswijzen buiten de reguliere samenleving, zou ik dan toch kiezen voor de wildernis. Uiteraard heb ik geen ‘goed’ beeld over hoe een wildernis er precies uit ziet, maar dat geldt ook voor het leven als thuisloze. Toch lijkt dat thuislozenbestaan me net iets gevaarlijker, aangezien je in de wildernis (vermoedelijk) te maken hebt met natuurwetten, maar ik de mens (en al zijn tentakels) toch net iets gevaarlijker beschouw.

394. welk dialect vind je charmant?

Er zijn heel wat charmante dialecten onder de talen, waarvan ik varianten van het Letzeburgs, een zacht uitgesproken vorm van West-Vlaams, Keltische dialecten in Zuidelijk Ierland en natuurlijk is Gibberisch ook heel charmant.

395. op welke momenten van je leven vliegt de tijd?

Op die momenten waarop ik de tijd niet in het oog heb, wanneer ik niet naar een of andere klok kijk, wanneer ik de tijd niet bijhoud.

396. is uit het oog ook uit het hart?

Uit het oog is voor mij in elk geval uit het directe bewustzijn, maar daarom niet uit het hart, soms zelfs integendeel. Er zijn best wel een paar mensen waar ik nog regelmatig aan denk, hoewel ik ze al jaren niet heb gezien.

397. hoe kom je het best tot rust?

Ik heb meerdere manieren om goed tot rust te komen, afhankelijk van wat er aan voorafging en de indruk dat dit heeft gemaakt. Het kan zijn dat ik eerst een wandeling ga maken in een rustige omgeving (natuur) of iets doe waar ik mijn hersenen niet al teveel mee belast (glas in de glascontainer werpen, papier en karton verzamelen en samen binden, petflessen pletten). Verder kom ik tot rust door op mezelf bezig te kunnen zijn met wat ik echt graag doe, en waar ik graag veel tijd in steek.  Een andere manier is in een donkere kamer op bed te liggen met mijn ogen toe en met oordopjes in.

398. Wat voor nieuws doe je elke dag?

Ik probeer elke week iets nieuws te doen maar elke dag lijkt me toch een beetje teveel. Tenminste, ik plan het niet, ik zoek het niet bewust op, maar eigenlijk is alles wat ik elke dag doe nieuw. Het is namelijk nooit voorheen gebeurd in precies dezelfde omstandigheden.

399. waar blijf je oost-indisch doof voor?

Helaas heb ik niet het talent om Oost-Indisch doof te blijven voor iets of iemand. Wat ik wel goed kan, is wat er gezegd of gevraagd wordt voor minder 100%, en zelfs voor minder dan 50% verstaan. Of mijn hoofd maakt er om een of andere reden een eigen versie van.

400. wat zegt je kapsel over jou?

Volgens een haar-psychologisch onderzoek in de Feeling zou ik gaan voor natuurlijke schoonheid, en vind ik dat er belangrijkere dingen zijn dan haar. Daaruit zou blijken dat ik graag mensen help en in de toekomst graag zou emigreren (omwille van mijn haardos?). Omdat ik per dag minder dan 30 minuten aan mijn haar besteed, zou ik mijn tijd en geld graag nuttig besteden en veeleer het binnenste dan de haarbegroeiing op mijn hoofd gebruiken om mijn identiteit neer te zetten. Maar ik zou de neiging hebben sociale contacten te verwaarlozen en nu en dan eens een blunder vanjewelste te begaan door verkeerd over te komen. Dat zou zomaar wel eens kunnen kloppen (of helemaal niet).

2 Comments »

  1. ‘391 – bij welk liedje zet je de radio harder?’
    Het viel me op dat in alle 5 voorbeelden die je geeft, de letter B in de artiestennaam zit…..
    Heeft dit een betekenis of is deze observatie van mij typisch autistisch? 🙂

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.