1000 vragen aan jezelf #67

 1. Heb je ooit in een kasteel geslapen en hoe vond je dat?

  Ooit, toen ik als kind op reis was met mijn ouders, heb ik al in een kasteel geslapen. Het was een redelijk oud kasteel en dus wat aan de ‘schilderachtige’ kant. Of misschien hadden wij gewoon een kamer voor het voetvolk?

 2. Neemt vermoeidheid bij iemand met autisme toe met de leeftijd?

  Dat hangt volgens mij af van wat er precies met vermoeidheid wordt bedoeld. Ik denk dat vermoeidheid niet zozeer met de leeftijd toeneemt maar met hoe snel iemands lichaam en verstand aftakelen of blootgesteld worden aan schadelijke invloeden. Mogelijks zien het lichaam en verstand van iemand met autisme iets andere invloeden als schadelijk, en moeten ze die noodgedwongen, om in de samenleving te overleven, meer ondergaan dan anderen.

 3. Heb je jezelf ooit gegoogled en heeft wat je vond je gerustgesteld of eerder onrust veroorzaakt?

  Tijdens mijn studies en af en toe in de pers wordt wel eens aangeraden om na te kijken wat er vindbaar is op jezelf, niet alleen met Google maar ook met andere zoekmachines. Dat is soms interessant, omdat ik zo bepaalde informatie kan laten weghalen of kan zien of iemand bezig is me zwart te maken. Het veroorzaakt soms onrust omdat ik dan merk dat sommige organisaties erg nonchalant omgaan met kwetsbare informatie. Meestal ben ik wel gerust, omdat er niet al te veel te vinden is dat het daglicht niet mag zien.

 4. Heb je wel eens een speech gehouden?

  Meermaals eigenlijk, maar ik ben er niet zo goed in, omdat ik het vreselijk vind zelf het woord te nemen en zonder enige dialoog of feedback voor een publiek te spreken.

 5. Wanneer weet je dat je tevreden bent van iets dat je hebt gedaan?

  Dat gebeurt niet zo heel vaak. Ik denk dat ik veeleisend ben voor mezelf. Het zou allemaal veel beter kunnen. Doorgaans ben ik tevreden als het geplande voor het grootste deel is uitgevoerd en er uit verwachte en ook onverwachte hoek enige waardering komt.

 6. Wat zou je meteen doen mocht je ontwaken als het andere geslacht?

  In die vraag weerklinkt een sterk biologisch georiënteerd idee van geslacht, en ik kan me moeilijk associëren met het ene of het andere geslacht, hoewel ik niet ontevreden ben een mannelijk lichaam te hebben. Als ik zou ontwaken als het andere geslacht zou ik natuurlijk willen weten hoe mijn vriendin zich hierbij zou voelen, en zou ik meteen naar haar toe gaan en dat vragen.

 7. Kan een mens teveel tattoos hebben?

  Naar mijn smaak kan dat, maar als iemand zijn of haar lichaam vol wil laten zetten met inkt, en daarmee tevreden door het leven gaat, kan ik daar natuurlijk niets op tegen hebben. Dat neemt niet weg dat ik een paar tattoos ok vind, maar liever zie ik nog wat vrij vel in het gezicht, de nek, de handen en de voeten.

 8. In welke mate gebruik je twitter als nieuwsbron?

  Twitter is voor mij niet zozeer een nieuwsbron maar wel een middel om te communiceren met andere mensen die op Twitter actief of aanwezig zijn. Het nieuws dat erop verschijnt, laat ik links liggen. Nieuwsmedia zoals kranten, magazines en internetsites van televisie – en radiozenders zijn voor mij de belangrijkste nieuwsbronnen.

 9. Wie ben je als niemand kijkt?

  Als niemand kijkt, ben ik diegene waar niemand naar kijkt. Tenzij ik natuurlijk in de spiegel kijk maar dat doe ik niet zo vaak.

 10. zou je ooit een selfie online posten?

  Van foto’s maken waar ik zelf op sta, gruwel ik al sowieso, laat staan van selfies of ze online posten, waardoor ze eindeloos op te zoeken blijven voor wie mij wil zien. Nee, ik ga anderen en zeker mezelf dat niet aandoen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.