Wat je immuunsysteem zegt … autisme en samenleving

Sommigen stellen zich de vraag of autisme een pathologie is, of een welvaartsziekte. Maar is deze vraag wel relevant? Dient men niet slechts te begrijpen wat de taal van zijn immuunsysteem vertelt over de samenleving? Een taal die holistisch dient gekoppeld te worden aan een macroniveau om richtlijnen uit te zetten voor een beter omgaan met alle niveaus van leven binnen elke context van bestaan.

Inge Lemke in ‘Autisme is een isme: essays over autisme’ (Gompel&Svacina, 2018)

3 Comments »

  1. Inderdaad. En dat betekent …? Vrij vertaald in het Nederlands ?
    Jij verwoordt het beter, de gedachte die bij mij opkwam bij het lezen van de tekst van Inge Lemke, dan ik poogde te doen met mijn simpele ‘Wadde?’. Een vragend voornaamwoord dat, hoewel ik daar al vijftig jaar niet meer woon, het gebied verraadt waarvan ik afkomstig ben, Zeeuws Vlaanderen.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.