1000 vragen aan jezelf #87

  1. Wat heb je jezelf onlangs iets geleerd? Ik leer mezelf voortdurend van alles. Het zijn vaak kleine dingen, zoals een nieuwe functie in een tekstverwerkingsprogramma, een traptechniek op de fiets, een betere manier om een plaats in huis te poetsen die tot dan toe moeilijk bereikbaar was. Het laatste wat ik mezelf heb aangeleerd, is een broeksriem herstellen. Mijn liefste, die dat veel sneller kan dan ik (haar record staat op 6 seconden), heeft het mij een tijdje geleden wel getoond. Na een kwartiertje is het mij uiteindelijk gelukt. Volgende keer zal ik het waarschijnlijk sneller of met minder moeite kunnen.
  2. Hoe verkies jij affectie te ontvangen? Dat hangt natuurlijk af van wie ik die krijg, net zoals wanneer ik affectie geef. Bij de meeste mensen ontvang het liefst schriftelijk affectie en verder ook mondeling (hoewel dat minder blijft hangen bij mij), bij mijn liefste het liefst lichamelijk en op alle wijzen die passen bij ons twee.
  3. Is er volgens jou een grens aan het aantal vrienden dat iemand kan hebben? Er schijnt ooit een wetsvoorstel geweest te zijn in een Aziatisch land om het aantal vrienden dat iemand kan hebben te beperken tot 50 (40 mannen en 10 vrouwen). Ik herinner me dat ik dat bizar nieuws vond, en misschien is het gewoon een verzinsel geweest om de krant of het magazine te vullen. Volgens mij hangt veel af van hoe iemand vriendschap ziet, maar ik denk dat er een psychologische grens ligt, waarbij vriendschap (nauw contacten en elkaar kennen) overgaat in een meer oppervlakkig bewustzijn van elkaars bestaan.
  4. Als iemand je opvalt op straat, wat grijpt dan je aandacht het meest? Als iemand mij opvalt op straat, is dat meestal door zijn of haar geur of iets wat h/zij uitstraalt. Het kan ook zijn dat iemand me opvalt door zijn of haar kledij, maar dat gebeurt niet zoveel. Mensen die me opvallen door hun geur of door het lawaai dat ze maken, probeer ik zover mogelijk van me weg te houden.
  5. Naar welk sociaal gebeuren was je liever niet geweest maar bleek nadien toch best mee te vallen? Ik denk dat de meeste positieve sociale evenementen daaronder vallen, maar het meest diploma-uitreikingen aan het einde van het schooljaar en mijn verjaardagsfeestjes.
  6. Wat is volgens jou erger: teveel beschermd worden of teveel vrijheid krijgen? Dat vind ik een moeilijke, maar ik denk dat ik zelf teveel beschermd worden erger en lastiger vind. Teveel vrijheid krijgen kan ik me trouwens ook moeilijk voorstellen, of ik zou zelf zorgen dat deze vrijheid wel gestructureerd wordt.
  7. Alles kan plezierig zijn als je maar wil: ben je het daar mee eens of oneens? Daar ben ik het uiteraard mee oneens, omdat het impliceert dat ik zou willen dat iets niet plezierig zou zijn. Alle uitspraken als ‘het kan als je maar wil’, vind ik trouwens verwerpelijk.
  8. Wat is het meest schaamteloze dat je hebt gedaan voor geld? Volgens mij heb ik al zoveel schaamteloze dingen gedaan voor geld dat het moeilijk is om te kiezen. De meeste van die dingen situeren zich in de werksfeer. Niet zo schaamteloos als de meeste andere mensen, maar toch vrij beschamend. Vroeger kwam ik dan ook vaak thuis met het gedacht ‘man, man, man … wat heb ik in godsnaam nu weer gedaan voor schaamteloze dingen’, als iets tegen mijn principes of gewoon op de rand van het legale was. Als meest schaamteloze dat onlangs gebeurde, kies ik de filmpjes rond die ik bekeek voor een marketingbureau, waarna ik gevraagd werd een wervend tekstje te schrijven voor dat product.
  9. Zou je liever drie uur in een boekhandel of in een bibliotheek doorbrengen? Drie uur ergens (gedwongen) doorbrengen, zou ik alvast niet zo leuk vinden. Er zijn wellicht grote en beroemde boekhandels waar ik gerust een dag zou kunnen rondlopen. De meeste boekhandels die ik ken, geven vaak meer zintuiglijke prikkels dan ik aankan. Ik denk dat ik die tijd het best zou doorbrengen in een grotere bibliotheek. Daar staan meestal ook gemakkelijker stoelen of banken (waar ik eventueel een slaapje kan doen). Bovendien kan ik daar misschien ook nog muziek beluisteren, schrijven, een lezing bijwonen (of geven) en als ik wat geluk heb ook wat drinken of eten in het bibliotheekcafé.
  10. Heb je ooit gegokt en zo ja, waarin? Dat is een moeilijke vraag, want gokken is tegenwoordig zo sterk ingeburgerd dat iedereen wel op een of andere manier gokt, namelijk een kansspel speelt om geld of een risico neemt met het vooruitzicht een voordeel eruit te halen. Ik denk dat ik een zeer behoudsgezinde, voorzichtige gokker ben. Als ik gok, is het met maximum vijf euro op een lotje van de officiële loterij.  Hoewel je zelfs de meest voorzichtige belegging via een bank, zelfs een spaarboekje, als een soort van gok zou kunnen noemen. In ruimere zin is elk initiatief dat je neemt altijd wel een gok, maar dan gaat het toch meer om verwachtingen hebben op een goede uitkomst. Zo is je leven delen met iemand anders een gok die ik graag neem als ik die andere graag zie, ook al weet je natuurlijk nooit hoe het uitdraait.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.