1000 vragen aan jezelf #95

  1. Wat heeft u recent bang of boos gemaakt? Er is zoveel om bang of boos, of anders verdrietig, over te worden dat het teveel is om hier te vermelden zonder te zeuren. Het meest recent is waarschijnlijk de houding van veel medemensen en overheden tegenover covid-19, waarvan de invloed op ons leven op lange termijn maar niet lijkt door te dringen.
  2. Wat is uw grootste prestatie tot nu? De verleiding weerstaan om te denken dat het mijn verdienste is wat ik heb gepresteerd, denk ik, en om dat te commercialiseren.
  3. Hebt u al eens overwogen om te emigreren? Natuurlijk, als je al eens op reis bent geweest, en verder dan een ligstoel aan een zwembad, is het volgens mij logisch dat je bij terugkeer, en ook kort daarna, overweegt om te emigreren. Tussen die droom en het werkelijk emigreren staan helaas veel praktische, administratieve karweien en de vrees voor nostalgie en spijt eens verhuisd. Bovendien is de kans groot dat alles blijft zoals voorheen eens de toeristische fase voorbij is. Dan misschien toch beter de magere troost van toerist in mijn toevallige geboorteland.
  4. Doe je iets bijzonders voor dieren? Behalve een jaarlijkse gift aan een klein plaatselijk goed doel dat verwaarloosde dieren opvangt, verzorg ik mee de geadopteerde (straat) kat van mijn liefste. Het beestje werd gedumpt bij een asiel met de vermelding dat ze vogels ving en bovendien te lange snorharen had (die de vorige eigenaar een stukje ‘bijgeknipt’ had). Sindsdien is ze veertien jaar bij ons. Vroeger ging ik ook af en toe wandelen met een hond uit het plaatselijk dierenasiel. En als een lieveheersbeestje binnen vliegt zet ik het weer buiten op de struiken en bloemen.
  5. Praat je wel eens met je huisdier? Dat gebeurt regelmatig, en soms miauwt onze kat ook terug. Vroeger had ik een ‘sprechhund’ waar ik wonderlijke dialogen mee had, en veel mogelijke verklaringen voor problemen uitlegde toen ik nog op een hogeschool les volgde.
  6. Waarover zou je meer willen weten? Over ontzettend veel verschillends, zoals wat er achter de schermen van het heelal gebeurt, hoe geneeskunde in elkaar zit, hoe het leven er op anderhalve dag na het einde van alles uit zal zien, hoe het mogelijk is te vermageren en toch gezond en gelukkig te blijven, hoe te genezen van cynisme en verbittering, hoe ongevoelig te worden voor onterechte kritiek, en nog veel meer.
  7. Wat vindt u het moeilijkste in de liefde? De ander vinden, een goede verbinding en liefdevol evenwicht vinden, niet afgeleid worden door wat liefde kan verstoren, het dwingende loslaten, in de eerste plaats dus mezelf.
  8. Wat was uw ergste baan ooit? ‘s Nachts foto’s van vakantiegangers mee helpen ontwikkelen in een fotolab. Het was mijn eerste en enige baantje ’s nachts.  Ik vond het vreselijk, die sfeer en buiten alleen maar duisternis. Het werk op zich viel wel mee, maar ik kon helemaal niet functioneren ’s nachts. Al zeker niet om rond vier uur ’s nachts een ‘middagmaal’ te eten.
  9. Welke zin die mensen tegen je zeggen zou je liever niet meer horen? Ongetwijfeld is dat de zin ‘schiet eens op!’. Als iemand dat tegen me zegt, heb ik de neiging om te blokkeren omdat mijn ritme verstoord is en val ik stil. Het tegenovergestelde effect dus van wat die persoon meestal wil bereiken. Dat roept boosheid op, zowel van mij als van die ander, en daarmee gaat het ook niet sneller vooruit. Je kan me beter concreet herinneren, liefst niet auditief, aan hoeveel tijd ik nog heb. Als ik niet opschiet is dat omdat ik ofwel verkeerd geïnformeerd ben of omdat ik aanvoel dat ik ergens beter niet kan zijn of iets beter niet kan doen.
  10. Wat treffen we aan op je badrand? Twee badeendjes, twee washandjes, een flacon ‘zeeploze zeep’ en een flacon ‘extra tolerante’ shampoo. Verder een douchewand en douchegordijn die op de badrand rusten, omdat ik nooit in het bad zit of lig.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.