‘Je moet de beste versie van jezelf zijn door te zijn wie je bent!’ … autisme en ambitie

Bij Miss Fashion mag iedereen gewoon zichzelf zijn. Ik ben de grootste, maar er zijn ook kleine en iets molligere finalistes. En ik heb autisme. Dat is bij Miss Fashion geen punt. Dat voelt goed. Gezien mijn verleden vind ik mentale gezondheid heel belangrijk. En dat wil ik via deze verkiezing meegeven: je moet de beste versie van jezelf zijn door te zijn wie je bent!

Ik heb zelf erg diep gezeten. Het is allemaal begonnen op mijn vijfde, toen ik kanker had. Ik heb toen veel verschillende diagnoses gekregen. Gelukkig ben ik genezen, maar zo rond m’n veertiende ben ik in een depressie beland. Mijn lengte speelde mij parten en ik werd daar ook mee gepest op school. In die periode kwam ik er ook achter dat ik autisme heb. En dan krijg je al snel een etiket opgeplakt. Ik heb het moeilijk met sociale contacten, da’s voor mij echt een drempel. Daarnaast heb ik ook dyslexie en dyscalculie. Dus ja, ’t was niet simpel.. Ik besefte dat ik me moest laten behandelen. Zo ben ik enkele maanden in de psychiatrie beland. En ik ben er ongelofelijk sterk uit gekomen.

Nu is het alles of niets. Je kan niet eindeloos vechten voor een droom. Ik heb nu een leercontract, waarbij ik één dag in de week naar school ga. Daarnaast werk ik in een schoonheidssalon. Nu ben ik nog single. Een mooie liefde zou welkom zijn. En iemand die groter is dan ik zou dan een meerwaarde zijn. Mijn ex-vriend was kleiner dan ik. Och, zolang de liefde maar groot en oprecht genoeg is, zeker?

Julie Van de Kerkhove (18), Miss Fashion kandidate, in het artikel ‘Kanker, autisme, depressie : Miss Fashion-kandidate Julie na haar lijdensweg’ in het lifestyleblad TV-Familie van 6 juli 2022

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.