‘Zakelijk succes indicatie voor autisme in gezinnen’ … autisme en gezin

Foto van Razvan Chisu op Unsplash

We weten al langer dat de vaders en grootvaders van autistische kinderen opvallend vaak een achtergrond hebben als ingenieur. Maar ook zakelijk succes kan een indicatie zijn. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat in gezinnen waarvan één van beide ouders zeer succesvol is op zakelijk vlak, vier keer meer autismegevallen voorkomen. Een bedrijf is natuurlijk ook een systeem, en voor het ontwikkelen van een product komt een analytisch brein goed van pas. Maar zulke ouders of grootouders kunnen evengoed actief zijn in de academische, literaire, muzikale of zelfs sportieve wereld. Stephen Hawking heeft een autistisch kleinkind. Elon Musk heeft een autistisch kind.

Sir Simon Baron-Cohen, professor klinische psychologie aan de universiteit van Cambridge en autismeonderzoeker, in Humo van 18 oktober 2022, naar aanleiding van zijn boek ‘De patroonzoekers: een nieuwe theorie van de menselijke vindingrijkheid’ (EPO, 2022)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.