‘Haar coiffure onderstreept haar pathologie’

Normaal gezien zeg ik niets over diagnoses. Het is ook niet mijn bedoeling rond deze patiënt een polemiek te doen ontstaan. Toch zou ik stellen dat zij niet autistisch is. Zij is niet alleen geweldig ad rem en direct naar ons personeel toe. Ze is ook erg meegaand en constructief, gaat loyaal mee met afspraken en maakt veel vrienden. Ze weet mensen goed te verleiden en de stijl van haar coiffure is treffend voor haar pathologie. Met de MMPI-resultaten in het achterhoofd en het advies van de vorige behandelaar (dr. A.S.S.), waar ze na een conflict is weggegaan, zou ik toch duidelijk stellen dat er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid sprake is van een borderline persoonlijkheid.  In haar geval stel ik dan ook voor dat ze een zorgpad volgt dat zich op die classificatie toespitst.

Redenering van een psychiater (met niet al te veel voeling met autisme) tijdens een diagnostisch onderzoek bij een vrouw met een vermoeden met autisme.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.