Diagnostiek op Dinsdag … een blik op een mogelijke toekomst

diagnostiek-op-dinsdag-kanaal-zes

Goedenavond beste kijkers, en welkom bij alweer een nieuwe aflevering van ‘Diagnostiek op Dinsdag’, met de slogan die jullie allemaal wel kennen … ja, laat maar horen publiek … ‘Diagnosticeer je even mee?. Jawel, uw wekelijkse afspraak op Kanaal Zes op dinsdagavond. En ik ben Sammy Sansen, uw gastheer. Tevens psychotherapeut in opleiding, maar dat geheel niet ter zake, haha.

Ja ja, lieve kijkers, binnen enkele weken, op 31 september 2066 precies, naderen we alweer de vijfhonderdste aflevering van ons succesprogramma. Wie zich overigens nog niet ingeschreven heeft voor de droomreis met de meest gekende autismedeskundigen ter wereld, kan nog steeds inklikken. Gewoon even knipperen met uw linkeriris en u maakt kans.  Echt de moeite waard.

Maar goed, terug naar ons programma vanavond, lieve kijkers. Op deze drie schermen vlak achter mij verschijnen straks drie mensen die we de afgelopen zes weken hebben gevolgd. Met dank overigens aan Futuris, om alle mogelijke sporen van onze kandidaten te volgen.

Trouwe kijkers weten al hoe het gaat: zowel jullie in de zaal, jullie thuis als een vakjury mogen van deze drie mensen een mogelijke of eventueel geen diagnose stellen. Ik kan al verklappen dat we vanavond een uitdagend trio hebben gestrikt. Een bekende criticaster-hulpweigeraar hebben we bereid gevonden, maar ook een maffe bloggende autist, en natuurlijk, zoals steeds, een overspannen maar sexy vrouw die overal al is langs geweest.

Wat moet u nog weten? Ah ja, natuurlijk, dat de vakjury uiteindelijk de doorslag geeft maar dat wie de juiste diagnose, dus classificatie, functioneren en prognose, raadt, de superprijs print: de reis rond de wereld met ontmoetingen met beroemde onderzoekers in een kennisgebied naar keuze.  Ik herinner u er nog even aan dat onze vakjury bestaat uit vier dames en vier heren. We hebben deze keer een psychiater, psychiatrisch antropologe, psychiatrisch maatschappelijk assistent, psychologe, psychotherapeute, forensisch specialiste, neuroloog en natuurarts. Welkom in ons programma, het is een hele eer u als deskundige hier te mogen begroeten.

Zij, dames en heren, lieve kijkers, hebben vooraf bepaald in welke van de drie categorieën de kandidaten uitkomen: mild, matig en … nou ja, maf. De kandidaten zullen geconfronteerd worden met een aantal situaties die als alledaags, prikkelend of superstressvol worden beschouwd.

Uiteraard kunnen ook de kandidaten punten winnen: vooraf mogen de jury’s gokken wie het er het beste van af brengt en als blijkt dat de kandidaten uit hun comfort zone komen, krijgen ze integratiebonussen. Die kunnen ze vrij besteden, of schenken aan een goed doel naar keuze Als ze dat laatste doen, verdubbelen ze hun verdiensten.

Ook nog even eraan herinneren dat het weliswaar toegestaan is hulpmiddelen, zoals assistentie, medicatie of technologie in te zetten maar elke keer dat gebeurt wordt er beboet. Als blijkt dat de kandidaten doping gebruiken, hetzij legaal (koffie, cola, tabak, alcohol) hetzij illegaal, worden ze geschorst.  Kortom, tijd om te beginnen, lieve kijkers, met het begin. Tenminste, tot na de reclame. En niet weglopen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.