The Autism Spectrum Guide to Sexuality and Relationships … een kort leesverslag

 

9781849057059

Liefdes – en partnerrelaties in het algemeen, en intimiteit meer specifiek, vormen voor veel mensen met autisme (met en zonder bijkomende verstandelijke of psychische beperkingen) een stevige uitdaging in het leven.

Deze zelfhulpgids wil helpen te navigeren doorheen het sociale, emotionele en fysieke van intimiteitsbeleving in relaties. Zowel deskundigen als voorbeelden uit het leven met autisme inspireren om stil te staan over je eigen intimiteit en seksualiteit, voorzien je van informatie over diverse types relaties en trachten je vertrouwen te geven om het relationele type te kiezen dat jou het beste ligt.

Wat onder andere aan bod komt is wat seksuele aantrekkingskracht betekent en voelt, hoe je je eigen seksuele identiteit en voorkeuren kan identificeren en hoe ze in de loop der jaren kunnen veranderen, wat je rechten zijn binnen intimiteitsbeleving en seksualiteit en hoe je veilig kan blijven, wat het betekent kinderen te hebben of net ervoor te kiezen ze niet te hebben, en de impact van de kinderwens op relaties.

De doelgroep van dit boek is helaas eerder beperkt, en het boek richt zich toch vooral op een Brits publiek van mensen met al wat bewustzijn en kennis van (mensen met) autisme. Een positief punt aan het boek is wel dat het allerhande relatievormen bespreekt, niet slechts seksuele of romantische.

Dr. Emma Goodall, Wenn B. Lawson (Voorwoord) en Jeanette Purkis (Voorwoord) in The Autism Spectrum Guide to Sexuality and Relationships (Jessica Kingsley, 2016)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.