Nieuwe collega’s informeren op de werkvloer … autisme en werk

Het gebeurt dat er in een werksituatie verloop is van collega’s. Vooral als er collega’s bijkomen, kan dat lastig zijn. Je moet immers van alles telkens opnieuw vertellen. Of je weet niet meer wie je wat al hebt verteld. Daarom kan een voorstellingstekstje van pas komen. Een paar jaar geleden kreeg ik van wijlen Landschip, werknemer met autisme, een tekstje bedoeld als inspiratie. Landschip wou met deze gebruiksaanwijzing op een luchtige wijze zijn collega’s kunnen informeren over hoe ze mee konden helpen het beste ervan te maken. Uiteraard is het belangrijk dat je zo’n tekstje aanpast aan je eigen werksituatie, en niet klakkeloos overneemt.

1 Comment »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.