Als het prikkelbudget wordt overschreden …

oorverdovend

In de rust van mijn thuis laat mijn brein zich volledig gaan. Het was een leuke dag maar het cafébezoek heeft me de das om gedaan. Ik heb mijn prikkelbudget overschreden en daar betaal ik nu de prijs voor. Het gestommel van de buren, een haagschaar ergens in een tuin in de buurt zouden me normaal niet zo erg storen, maar nu zijn ze onuitstaanbaar. Zelfs de ventilator van mijn laptop zou me nu mateloos op de zenuwen werken. Ook het licht dat door het raam valt, is me veel te veel. Ik voel me geïrriteerd en een zachte hoofdpijn vertelt me dat het even echt genoeg is geweest. Ik overweeg nog even om mijn favoriete, rustige muziek op te zetten. Maar het enige wat nu helpt is oordoppen indoen die niets doorlaten, de gordijnen dicht doen en voor een paar uur in mijn bed kruipen.

‘Maarten’ (persoon met autisme) in ‘Omgaan met auditieve prikkels’, artikel verschenen in het VVA Magazine (van de Vlaamse Vereniging Autisme), editie winter 2016

3 Comments »

  1. Ik zou heel graag dit artikel willen lezen, maar als Nederlandse student ben ik niet lid van dit magazine. Is er een andere manier waarop ik terecht kan komen bij dit artikel?

    Like

  2. Herkenbaar wat Maarten zegt. Handig zou het zijn om nog een stopapparaatje te zetten op de altijd maar aanwezige denkprocessen. Dan zou ik dagenlang slapen denk ik . Iemand een tip ?

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.