Wat bewonder je het meest aan mensen met autisme? … autisme en mogelijkheden

In een onderzoek op een aantal (besloten en open) fora van en voor mensen met (een sterk vermoeden van) autisme kwam naar voor dat mensen met autisme zich nogal eens ergeren aan bepaalde kenmerken van andere mensen met autisme.

Veel interessanter vind ik echter de vraag wat iemand (met of zonder autisme) bewondert aan mensen met autisme. Daarom lijstte ik in onderstaande poll enkele mogelijke sterktes op, inclusief de mogelijkheid om er zelf bij te vermelden. Aan u de eer om een of meerdere voorkeuren aan te klikken.

4 Comments »

  1. Ik denk niet dat ‘we’ aan het veralgemenen zijn, want ik beweer niet dat iedereen met autisme louter door het autisme hebben deze sterktes of mogelijkheden zou hebben. Het is veeleer de vraag naar wat degenen die de poll invullen het meest bewonderen aan de mensen met autisme die ze voor de geest halen, kennen of waar ze mee in contact zijn geweest.

    Like

  2. Natuurlijk zijn we hier weer aan het generaliseren. Maar wat ik bewonder is alles in bovenstaande lijst en de standvastigheid die vele mensen met ASS hebben en wat ik zeer waardeer is dat zij vaak het type zijn van ‘afspraak = afspraak’ Verder hoe zij zich staande houden in een niet erg autisme-vriendelijke wereld en hoe zij weer overeind veren en doorgaan mochten zij onderuit gaan.

    Like

  3. Dat zou ik toch niet durven beweren. Mensen met autisme zijn in de eerste plaats mensen. Als je eens in kringen van ‘autisten’ komt, merk je dat maar al te goed. Dus die geen oorlogen, dat er zijn voor elkaar en zeker die zorg voor milieu dat is te relativeren

    Like

  4. autisten zijn supermensen, een autistische wereld zou er beter uit zien.
    Geen oorlogen, erzijn voor elkaar, zorg voor het milieu.

    Mvrgr.
    Peterssenior

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.