‘Verspreid het begripsvirus voor mensen met autisme’ … autisme en beeldvorming

(c) Vlaamse Vereniging Autisme, 2019

 

Er zijn heel wat manieren om begrip te tonen voor mensen met autisme. De Vlaamse Vereniging Autisme heeft, in samenwerking met Karl Mortier (van Visueelleren.be) een aantal concrete tips gevisualiseerd in een poster.

Maar daar houdt het niet bij op: op de website ‘Iktoonbegrip.be‘ kan je van alles vinden rond inleefsessies, leven met autisme, werken met autisme, deelnemen aan de Blue Run 4autism, diverse manieren om begrip te tonen (onder andere via Facebook), een centje bij te dragen, of mee te werken met de grote groep vrijwilligers en leden van de Vlaamse Vereniging Autisme.

Ook de vernieuwde website van Participate! Autisme is zeker en vast de moeite waard om te bezoeken. Je kan er van alles vinden rond autisme begrijpen, je kind met autisme helpen in de ontwikkeling, de Praktische Gids Autisme (ondersteuning, professionele of financiële steun vinden), de Wegwijzer (een bundeling van de mogelijkheden van je kind met autisme) en de Atlas (als volwassene zicht krijgen op je sterktes en noden vanuit leven met je autisme). Kortom, er is geen enkele reden meer om te blijven hangen op schimmige websites die je beloftes doen rond miraculeuze genezing of nooit meer autistisch gedrag vertonen.

1 Comment »

  1. Mooie poster. Allemaal herkenbaar en waar. Ik ben zelf grootvader van een kind van vijf jaar met autisme. Al zo’n kleine drie jaar schrijf ik regelmatig iets over mijn ervaringen met hem in een blog, dat verder ook over heel veel andere dingen gaat. Er staan denk ik inmiddels zo’n 30 stukjes bij de rubriek ‘pedagogiek”. Mijn blog kun je vinden op https://ppsimons.com

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.